Induksjonstopp med separate knapper, slide'ere eller vribrytere for alle platene. Bosch sin velg-først-plate-så-trykk-på-en-annen-knapp-til-du-kommer-til-ønsket-effekt er ren ondskap.
Har heldigvis en eldre Bosch-topp selv, og her er det separate +/- for hver enkelt plate. "Fellesstyring" er grusomt.
Egne erfaringer fra eget kjøkken, som jeg drømmer om å bytte ut (mye er allerede nevnt); - Skap helt opp til taket (Noen nevnte støvfelle lenger opp....) - Skuffer i sokkelen (Hva skal den ellers brukes til..) - Absolutt aldri, never ever laminat/fiber benkeplate. - Stillegående oppvaskmaskin (med mindre du sovner av lyden, som meg da..) - Kraftig avtrekksvifte med lett utskiftbare/vaskbare filter - Gjennomtenkt belysning av kjøkkenbenk - Ikke mosaikkfliser bak vask/steketopp (Hva TENKTE forrige eier?)
| Styreleder i NOTS Bærum | Skribent Stibyggerhåndboka | "I don't have a bucket list but my bikeit list is a mile long"
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: ELO73]
#110158325/01/201100:10
Jeg har jobbet som kundekonsulent/produksjonsplanlegger hos en kjøkkenprodusent i noen år, og har vært borti en del do`s og mange don`ts.
Det første dere bør spørre dere selv om; Hvor lenge skal kjøkkenet vare? Flere og flere bytter kjøkken etter mote, slik at levetiden på et kjøkken har gått betraktelig ned de siste 20 årene. Et Ikea kjøkken med 30 gram maling pr kvm vil sannsynligvis ikke være like fint etter 20 år som et fra en high-end leverandør med 330-400 gram maling pr kvm.
Det blir nevn i tråden, at Ikea bruker samme skapstammer, hengsler etc. Samme hengsler ja (ihvertfall da jeg jobbet med kjøkken), men kvaliteten på sponplatene varierer mye fra leverandør til leverandør. Skinnesystemene så tilnærmet like ut og systemet det var det samme, men Ikea sine hadde en annen kvalitet. Ikea-skinnene fra Blum var godkjent for 8 kg men enkelte andre produsenter bruker skinner som er godkjent for opptil 80 kg last. Jeg vet ikke helt hvordan dette er i dag, like før jeg sluttet i kjøkkenbransjen, ble det hintet fra Blum at de ikke ville levere skinner til Ikea lenger.
På sokkelskuff monteres det enten en bit av sokkelen som front (med kantlist på alle 4 sider) eller en skuffefront utenpå den alufronten som vises på bilde.
Any idiot can run a marathon, it takes a special idiot to run an ultramarathon
Får prøve å lage en i trolldeig. En som ligner på Hellstrøm.
en kar leste i avisa om en gubbe som hadde slått kona ihjel med noen grytelokk. " For en sinnsyk verden vi lever i" sa han " ," hva i helsike hadde han på kjøkkenet å gjøre "?
Til dere som har flust av skuffer på kjøkkenet, og er menn....er det ikke vanskelig å huske hvilken skuff som inneholder f.eks målebeger for ris eller slikkepotten, eller perlesukker...?
Jeg må åpne minst to skap/skuffer før jeg treffer rett.
Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.
Til dere som har flust av skuffer på kjøkkenet, og er menn....er det ikke vanskelig å huske hvilken skuff som inneholder f.eks målebeger for ris eller slikkepotten, eller perlesukker...?
Jeg må åpne minst to skap/skuffer før jeg treffer rett.
Ikke for meg - dette går det automatikk i etterhvert. Jeg henter ting på refleksen.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: JayTe]
#110164125/01/201108:30
Det blir nevn i tråden, at Ikea bruker samme skapstammer, hengsler etc. Samme hengsler ja (ihvertfall da jeg jobbet med kjøkken), men kvaliteten på sponplatene varierer mye fra leverandør til leverandør. Skinnesystemene så tilnærmet like ut og systemet det var det samme, men Ikea sine hadde en annen kvalitet. Ikea-skinnene fra Blum var godkjent for 8 kg men enkelte andre produsenter bruker skinner som er godkjent for opptil 80 kg last. Jeg vet ikke helt hvordan dette er i dag, like før jeg sluttet i kjøkkenbransjen, ble det hintet fra Blum at de ikke ville levere skinner til Ikea lenger.
Når jobbet du med kjøkken da? Ble for et par år siden fortalt av montør av Norema at de fikk stammene sine flatpakket fra samme fabrikk som Ikea, alt de gjorde var å sette de sammen og legge de i Norema-esker og platene var identiske. Og hvor solide må platene være for å være gode nok? Hadde ikke noe problem med kvaliteten på 10 år gammelt Ikea-kjøkken i leiligheten vi hadde.
Når jobbet du med kjøkken da? Ble for et par år siden fortalt av montør av Norema at de fikk stammene sine flatpakket fra samme fabrikk som Ikea, alt de gjorde var å sette de sammen og legge de i Norema-esker og platene var identiske. Og hvor solide må platene være for å være gode nok? Hadde ikke noe problem med kvaliteten på 10 år gammelt Ikea-kjøkken i leiligheten vi hadde.
Jeg sluttet med kjøkken og gikk over til olje og gass for ganske nøyaktig 2 år siden.
Leverer ikke Norema ferdig sammensatte skap? Da vil jeg tro de kjøper inn skrogdeler i bulk og ikke pakket i esker.
Hvor solid sponet må være for å være solide nok, er et godt spørsmål. Forskjellen ligger i skruefestet. Og hvor godt det må være, vet jeg ikke. De gangene jeg har montert Ikea-kjøkken, har jeg merket forskjell i holdet for skruene i forhold til den produsenten jeg jobbet for. Derfor har jeg valgt kjøkken og bad hjemme fra high-end leverander, men Ikea-kjøkken på hytta, en bar hjemme + diverse garderobeløsninger og HTH på vaskerommet.
Any idiot can run a marathon, it takes a special idiot to run an ultramarathon
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: Kake]
#110183825/01/201113:56
Ikea Abstrakt høyglans grå. Bedre finish på frontene enn HTHs tilsvarende produkt, og betydelig billigere. Enkelt valg.
Benkeplater i 30mm eik fra lokal trappesnekker(bygde trapp i samme materiale) i betydelig bedre kvalitet enn Ikeas tilsvarende. De er så dårlige at Ikeas kjøkkenavd ikke anbefaler de, mange reklamasjoner.
Heldekkende benkebeslag fra Intra(Frame 120), valgte heldekkende pga lengden på benken.(535cm.) Hvis jeg hadde valgt nedfelt måtte jeg hatt en skjøt på plata ved vasken, ikke ideelt med tanke på vannsøl.
Induksjonstopp, 60cm, billigste fra Ikea. Valgt utelukkende ut ifra økonomi. Blir nok byttet i 80cm på sikt. Men den er helt grei, enkel å regulere uten mange trykk, og med innebygget nedtellingsklokke. Slår av plata når klokka blir null.
I høyskapveggen: To like stekeovner fra Bosch, valgt ut ifra ett absolutt krav: Maxtemp på 300 grader, for steking av pizza på kleberstein. Bare toppmodellene går til 300 grader, så ovnene gjorde solid innhogg i budsjettet. Til høyre for ovnene, innebygd kombiskap fra Ikea, helt ok.
Bak skyvedøra: Gammeldags spiskammers/grovkjøkken, med 120cm benk for bråkete maskineri(kjøkkenmaskin, mixmaster). Nesten påkrevet ved åpen stue/kjøkkenløsning. Videre inneholder det et stort kjøleskap og en hel vegg(180cm bred) med åpne hyller for tørrmat og annet rot. Veldig praktisk.
Mangler: Savner sokkelmunnstykke for sentralstøvsuger, det blir antagelig ettermontert. Benkeplatene er oljet x antall ganger, men de krever litt vedlikehold, blir fort grove hvis feks det blir liggende en fuktig klut rett på benken. Veldig mange skuffer, det blir litt leting, men det bedrer seg etter hvert. Valgte å ha bare 60-moduler+ et på 50, mest pga at det ble mest ryddig visuelt, men også for at ei 80-skuff full av middagsservise fort blir veldig tung.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: trebor]
#110192125/01/201116:10
Vi har nettopp lagt eikparkett på både stue og kjøkken. Nå er kjøkkenet kommet, d..døtte det var mange kolli. Akkurat nå veldig glad for at det kommer en montør fra HTH imorra!
Mange kan sikkert si mye om parkett på kjøkken, vann, slitasje etc men den parketten vi fjernet etter 17 år var ikke utslitt.
Bj
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: trebor]
#110200425/01/201120:13
Flott kjøkken trebor, selv om jeg tror det blir en del meter å gå i løpet av en totimersøkt på lørdagskvelden.
For dem som ikke vil ha to komfyrer, kan jeg anbefale innbygningsmikroene til Whirlpool. W lager en del ræl, men mikrobølgeovner har de peil på. Vår tiner et brød fra frossent til perfekt på fem minutter, og det har reddet mang en travel hverdagsfrokost.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: GeirK]
#110200925/01/201120:19
Har et kjøkken som blir montert i disse dager, så jeg kan ennå ikke si noe om funksjon og valg av løsninger. Men det er helt klart at å betale for montering er verdt hver krone (i alle fall når du har skjeve vegger og en ekstremt pirkete og dyktig montør).
Håvard
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: GeirK]
#110567131/01/201120:18
Geir, hvordan holder benkeplaten seg over tid, er finishen fortsatt like flott, og er kummen like hvit? Og ja, er det stålbunn i kummen? Og siden jeg er i gang, har du flere kummer, eller har du kværna i den eneste kummen?
Sitat: GeirK
Sitat: parob
Ellers støtter jeg forslaget om underlimt vask. Bare å skuffe alt nedi uten det er en kant i veien.
Eller hvis du har corianbenk og lager vasken som en del av benken.
Mads | Støtt NOTS - Så mange deler, så lite penger
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: Kodo]
#110575431/01/201122:21
Eit spørsmål eg stiller meg er kva ein gjer kring høgda på kjøkkendisken?
Eg er 1,96, madammen er 1,83, så me har lyst på ein høg kjøkkendisk. HTH kunne levere, og anbefale, 100 cm høgd, noko som er 10-15 cm høgare enn normalen. Tanken på det skremmer meg absolutt ikkje, men korleis fungerer det for folk med "normal" høgd? Eg skal jo selgje kåken på eit eller anna tidspunkt..
Kva meiner de, ærede forum?
Vaskar kleda mine sjølv...
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: NjalVM]
#110575731/01/201122:26
Corian får riper etterhvert, men det et patina. Den har endret karakter, men er ikke blitt stygg. Har bare en vask, stål i bunnen, og like hvit. Corian er ikke porøst, så det tar ikke farge av noe som helst.
"The more false we destroy, the more room there will be for the true." - Robert Green Ingersoll
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: NjalVM]
#110576131/01/201122:28
Jeg er 1,94 og trives også med benkeplaten i normal høyde. Det jeg derimot har problemer med er når overskap og vifte er normallave. Da er det vanskelig å se hva man driver med uten å enten måtte stå litt vekk fra benken/ovnen eller hele tiden bøye seg for å se hvordan det går med kjelen på den innerste platen som man står og rører i.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: NjalVM]
#110584801/02/201107:50
Eit spørsmål eg stiller meg er kva ein gjer kring høgda på kjøkkendisken?
Eg er 1,96, madammen er 1,83, så me har lyst på ein høg kjøkkendisk. HTH kunne levere, og anbefale, 100 cm høgd, noko som er 10-15 cm høgare enn normalen. Tanken på det skremmer meg absolutt ikkje, men korleis fungerer det for folk med "normal" høgd? Eg skal jo selgje kåken på eit eller anna tidspunkt..
Kva meiner de, ærede forum?
Jeg ville pusset opp kjøkkenet til å passe mine behov og ønsker. Tror ikke benkehøyde er av stor betydning når du skal selge (om du ikke pusser opp for å selge da, men det får jeg ikke inntrykk av fra innlegget ditt). Om du selv er redd 100cm blir høyt ville jeg bare prøvd meg litt fram før du skrur skapene fast i veggen og låser høyden på de. Jeg er 184cm og synes vår kjøkkenøy på ca 95cm på kjøkkensida (står på skillet mellom stue og kjøkken og stuegulv er noen få cm høyere så derfor ble det høyere enn standard på kjøkkenet) er vel høyt så kanskje madammen vil synes at 100cm er vel høyt? Betydelig bedre å jobbe på resten av kjøkkenet vårt som er 90cm.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: GeirK]
#110633401/02/201120:28
Har ikke merket noe til at det blir flekkete. Ikke så det vises ihvertfall.Lett å holde rent en glatt "yta". Men så har vi brukt det bare et halvt år da. (Mulig kona vasker mer enn meg)
Redigert av trebor; 01/02/201121:59.
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: trebor]
#110647301/02/201123:01
Jag hade såna vita dörrar några månader. Det var styggt på nolltid efter vask. Men det kanske finns någon ytbehandling som gör att det inte blir lika fläckigt?
Re: Nytt kjøkken. Tips (Do's and don'ts)
[Re: Johanna]
#110657402/02/201108:14